Havørne i danmark kort

Find en ørn nær dig! – Dansk Ornitologisk Forening

På disse sider kan du læse en kort beskrivelse af mere end 300 arter af fugle, med fokus på de mest almindeligt forekommende samt tidligere ynglefugle.

Har du set en ørn for nyligt? Måske. De der kan svare ja vil straks få spørgsmålet: Hvor så du den? Med appen DOFs Fuglebog kan du nu selv finde svaret. Bruger du funktionen ”Søg Fugl” viser appen nemlig et kort med steder i Danmark hvor der er størst sandsynlighed for at få en ørn at se. Nær dig. Du skal bare søge på ”ørn”. Eller på andre store rovfugle som vandrefalken f.eks.

Danmarks Fugle – Havørn – DOFbasen

Danmarks Fugle

Havørnen genindvandrede til Danmark i 1995, og har siden været i langsom fremgang. I 2015 var der 72 ynglepar primært i den sydlige del af landet.

På disse sider kan du læse en kort beskrivelse af mere end 300 arter af fugle, med fokus på de mest almindeligt forekommende samt tidligere ynglefugle.

Havørn – Miljøstyrelsen

Havørn

18. feb. 2022 — Ifølge opgørelsen var der 152 ynglepar af havørn i Danmark i 2021. Tilsammen fik de 153 unger på vingerne. Det er det højeste antal, siden den …

Danske havørne sætter rekord

Danske havørne sætter rekord – Danmarks Naturfredningsforening

www.naturstyrelsen.dk. Aktive havørnereder i 2011. Tre redesteder er ikke vist. Hold altid mindst. 300 meters afstand til en rede. Nyd havørnene på afstand!

Havørnen er vendt stærkt tilbage til Danmark. I 2021 kom rekordmange havørneunger på vingerne.

Europas største ørn forsætter sin udbredelse i Danmark

Europas største ørn forsætter sin udbredelse i Danmark – NaturGuide.dk – natur og friluftsliv

Havørnen i Danmark – Skandinavisk Dyrepark

Havørnen lever også frit i Danmark, men den har ikke altid haft lige gode vilkår.

Havørnens Rige – Naturstyrelsen

Havørn – Rovfugle.dk

Havørn

Bestanden af havørne er stigende – Netnatur

Danmarks største rovfugl sætter rekord i antallet af ynglepar, og mange steder i landet er der (næsten) garanti for at se havørne

Keywords: havørne i danmark kort